Tietoa Merisaukoista

Kokkolan Urheilsukelluskerho Merisaukot ry on perustettu 6.2.1970 Kokkolassa. Kokkolan Urheilusukelluskerho Merisaukot ry toimii Kokkolan alueella tarjoten jäsenilleen mahdollisuudet laitesukelluksen, uppopallon, räpuläuinnin ja snorkkelisukeltamisen harrastamiseen.

Alkusysäyksen kerhon perustamiselle antoivat Raimo Keto ja Uolevi Junkala. Raimo keroi Uoleville uimahallilla merionnettomuudesta, joka oli sattunut hänelle. Tämän järkyttävän onnettomuuden seurauksena Raimon toveri oli jäänyt meren pohjaan ja hän itse selviytynyt uimalla rantaan kuin ihmeen kaupalla. Kaupungistamme ei löytynyt sukeltajia, vaan ne piti hälyttää Helsingistä. Jotta vastaisten tapausten varalle löytyisi sukeltajia, päättivät he ilmoittaa paikallisessa lehdessä, jos vaikka löytyisi asiasta muitakin innostuneita ja mahdollisesti jo sukeltamista osaavia henkilöitä. 6.2. paikalle kokoontui 32 urheilusukelluksesta kiinnostunutta henkilöä ja vastavalmistuneessa uimahallissa keväällä 1970 aloitti 20 henkeä ensimmäisen sukelluskurssin. Kouluttajina ensimmäisellä kurssilla toimi laivaston taistelusukelluskoulun käyneet Erik Björk ja Juhani Tarkiainen.

Keväällä 5.4 johtokunnan kokouksessa päätettiin hankkia kerholle hinaaja m/s Virve, sekä ostaa ilmakompressori. Kesäkuun 10 päivänä laivajaos aloitti Virven kunnostuksen ja heinäkuun 10 päivänä alus oli siinä kunnossa, että se voitiin laskea vesille. Ensimmäisen kesän aikana Virvellä liikuttiin/sukellettiin ahkerasti, sillä lähtöjä kirjattiin 23 kpl syksyyn mennessä.Saman vuoden syksynä aloitettiin jo seuraava sukeluskurssi ja sen läpäisi 19 henkilöä, joten alkuinnostus oli valtava ja kaikki tuntuivat kuuluvan samaan "saukkoperheeseen". Voidaankin todeta, että ensimmäiset kymmenen vuotta olivat seuran historiassa suurinta kasvun ja kehityksen aikaa.

Kerhossa on noin 100 jäsentä. Jäsenten ikäjakauma on 9 vuotiaasta 71 vuotiaaseen. Naisia on 10% jäsenistä.

Koulutamme uusi laitesukeltajia vuosittain laitesukelluksen peruskurssilla sekä 2-3 vuoden välein järjestämme laitesukelluksen jatkokursseja.

Kerhon toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla ja talkoista saaduilla tuloilla.

Merisaukot kuuluu Sukeltajaliitto ry:hyn.